2018-12-23 11:21:52• hírek • Szatmár.ro

Megszólalt a tűzjelző, evakuálták a NEPI plázát vasárnap délben

Zsúfolásig tele a pláza és a hipermarket, mindenki az utolsó ajándékot és hozzávalót keresi a polcok között. Nyakunkon az ünnep.

Szerkesztőségünk egyik tagja pont a hipermarket kasszája előtt volt, amikor megszólalt a tűzjelző a Károlyi úti NEPI plázában. A délben megszólaló figyelmeztető jelzésre sokakat evakuálni kellett. Az épület előtt álló sokaság kérdően tekintett a bejárat felé. Senki sem tudta, mi történt és miért menekítették őket ki a nagybevásárlás közepedte.

 

Az előzetes információink szerint az eset csak teszt jelleggel folyt. A gyakorlattal szerette volna tesztelni a dolgozókat a vezetőség, mennyire felkészültek egy esetleges éles vészhelyzet esetére. Az új épületben az összes munkatársnak tudnia kellene a tűzesetekkor alkalmazandó protokoll eljárásokat és ismerniük kellene a menekülési útvonalakat is.

 

A gyakorlatban a Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség munktársai is résztvettek. A rajtaütésszerű gyakorlatokra nagyon nagy szükség van, hiszen ezeket a létesítményeket egyszerre ezrek látogatják. A helytelen menekülési protokoll miatt tömegbalesetek is előfordulhatnak éles helyzetekben.

 

Biztonságos bevásárlást és ünneplést kívánunk a következő napokra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: